Dit event had niet kunnen plaatsvinden zonder de hulp van onze partners!

Green Deal Duurzame Zorg

De Green Deal Duurzame Zorg voor Gezonde Toekomst gaat over de bijdrage die de zorgsector kan leveren aan het verbeteren van het milieu. Zoals het verminderen van CO2carbon dioxide-uitstoot en het stimuleren van circulaire economie. Maar ook door het creëren van een zorgomgeving die uitnodigt tot gezond gedrag van de bewoners, professionals en bezoekers. En er wordt gewerkt aan het verminderen van medicijnresten in het oppervlaktewater en grondwater.

 

Bekijk de website van de Rijksoverheid voor meer informatie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/duurzame-zorg/meer-duurzaamheid-in-de-zorg

Groene Zorg Alliantie

De Groene Zorg Alliantie is hét platform voor groene zorgcommissies en Green Teams in Nederland. De aangesloten leden delen hier effectief updates of activiteiten en doen snel inspiratie op. De alliantie vormt een krachtige, uniforme stem over duurzame zorg richting overheden, bestuurders en andere zorgprofessionals.

 

Op dit moment doen 30 commissies mee met de Groene Zorg Alliantie. Dit zijn duurzame commissies van medisch specialismen of zorgcommissies van duurzaamheidsgroepen. Iedere commissie voert haar eigen programma, zodat strategie en acties goed binnen de eigen context blijven aansluiten. Per januari 2022 verbindt de Groene Zorg Alliantie ook Green Teams van zorginstellingen met elkaar en met de commissies. 

 

Bekijk de website van de Groene Zorg Alliantie: https://milieuplatformzorg.nl/acties-activiteiten/groene-zorg-alliantie/

Zorg voor Klimaat

Zorg voor Klimaat bestaat uit Nederlandse zorgprofessionals die zich inzetten voor samenwerking, bewustwording en aanzetten tot actie binnen duurzaamheid in de gezondheidszorg.

 

Daartoe organiseert Zorg voor Klimaat eigen webinars, plaatst regelmatig nieuwsberichten zodat kennis over klimaatverandering en gezondheidszorg gemakkelijk beschikbaar maken voor iedereen met affiniteit voor dit onderwerp. Daarnaast hebben ze een heel cool kennisplatform! Op dit platform zijn initiatieven voor de verduurzaming van de zorg te vinden. De site is opgezet als een zoekmachine en initiatieven zijn ook gecategoriseerd om zo het zoeken te bevorderen. Laat je inspireren en inspireer elkaar!

 

Bekijk de website van Zorg voor Klimaat: https://www.zorgvoorklimaat.nl/